Ρ/Σ ΣΗΜΑΝΤΡΟ ΤΗΣ ΧΙΑΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ: Δεν έχετε ξαναδεί τέτοια νερά

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ


Πατήστε στην εικόνα για απευθεία μετάδοση

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ

.. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΧΙΟΥ κ. ΜΑΡΚΟΥ Παρασκευή 29.03.2024, Ἱερός Ναός Ζωοδόχου Πηγῆς Λετσαίνης. (Β’ Χαιρετισμοί, ὣρα 19.00'). Σάββατον 30.03.2024, Ἱερός Ναός Ἁγίων Ἀναργύρων Ἐγκρεμοῦ. (Ἑσπερινός, ὥρα 17.30'). Κυριακή 31.03.2024, Ἱερός Ναός Ταξιαρχῶν Μεστῶν. (Θεία Λειτουργία). Κυριακή 31.03.2024, Ἱερός Μητροπολιτικός Ναός Χίου. (Κατανυκτικός Ἑσπερινός - Θ. Κήρυγμα, ὣρα 18.00'). .

Δεν έχετε ξαναδεί τέτοια νερά

Όπως συμβαίνει με όλα τα φυσικά φαινόμενα, υπάρχει εντυπωσιακή ποικιλομορφία στον τρόπο με τον οποίο το νερό εκδηλώνεται σε όλο τον κόσμο. Απλά πρέπει να γνωρίζουμε το πού και μερικές φορές το πότε για να παρατηρήσουμε με ευλάβεια τα θαύματα της φύσης.

1. Ηφαιστειακές λίμνες Kelimutu, Ινδονησία
Δεν έχετε ξαναδεί τέτοια νερά

Στην κορυφή του ηφαιστείου Kelimutu, στο ινδονησιακό νησί Φλόρες, είναι τρεις λίμνες, η καθεμία με το δικό της ξεχωριστό χρώμα.

2. Καταρράκτης Dettifoss, Ισλανδία
Δεν έχετε ξαναδεί τέτοια νερά

Αυτοί οι καταρράκτες βρίσκονται στο εθνικό πάρκο Vatnajökull  στη βορειοανατολική Ισλανδία. Περιέχουν τον μεγαλύτερο όγκο νερού στην Ευρώπη.
3. Ο βιοφωτισμός στα ανοιχτά των νησιών San Juan, Ουάσιγκτον
Δεν έχετε ξαναδεί τέτοια νερά

Όταν οι πληθυσμοί του βιοφωταυγούς οργανισμού noctiluca scintillans διογκώνονται λόγω της αύξησης των θρεπτικών ουσιών στα νερά κοντά στην ακτή, αυτό είναι το αποτέλεσμα.
4. “Κύμα μανιτάρι”
Δεν έχετε ξαναδεί τέτοια νερά

Όταν τα κύματα συγκρούονται δημιουργείται το “κύμα μανιτάρι”. Όπου και αν τραβήχτηκε αυτή η φωτογραφία φαίνεται να κατέγραψε μια κόκκινη παλίρροια, που σε ορισμένες περιπτώσεις οδηγεί σε βιοφωταύγεια.
5. Morning Glory Pool, εθνικό πάρκο Yellowstone
Δεν έχετε ξαναδεί τέτοια νερά
Το χρώμα αυτής της μικρής ποσότητας νερού προέρχεται από τα βακτήρια που ζουν μέσα σε αυτό. Είναι συνήθως ήρεμο, αλλά μπορεί να εκραγεί σαν θερμοσίφωνας ως αποτέλεσμα της περιφερειακής σεισμικής δραστηριότητας.
6. Καταρράκτες του Plitvice Lakes, Κροατία
Δεν έχετε ξαναδεί τέτοια νερά

Το εθνικό πάρκο Plitvice Lakes είναι το μεγαλύτερο της Κροατίας και καλύπτει 73.000 στρέμματα ορεινού εδάφους, με μια σειρά από λίμνες και καταρράκτες.
7. Μεγάλη Μπλε Τρύπα, Μπελίζ

Δεν έχετε ξαναδεί τέτοια νερά
Αυτή η υποβρύχια καταβόθρα, με το σχεδόν τέλειο κυκλικό σχήμα, βρίσκεται εντός του ύφαλου Lighthouse, τμήμα του ευρύτερου προστατευμένου συστήματος υφάλων του Μπελίζ.
8. Geysir, Árnessýsla, Ισλανδία
Δεν έχετε ξαναδεί τέτοια νερά

Από εκεί προέρχεται η αγγλική λέξη “Θερμοπίδακας”. Μπορείτε να το βρείτε στην περιοχή Árnessýsla, στα νότια του νησιού.
9. Chicago River, Ημέρα του Αγίου Πατρικίου
Δεν έχετε ξαναδεί τέτοια νερά

Κάθε χρόνο, το Σαββατοκύριακο που πέφτει πιο κοντά στην St. Patrick's Day, ρίχνουν βαφή από λαχανικά στο ποτάμι για να αποκτήσει αυτό το χρώμα.
10. Ποτάμι Daqubang
Δεν έχετε ξαναδεί τέτοια νερά

Ενώ το χρώμα του ποταμού του Σικάγο υποτίθεται είναι ασφαλές, ο ποταμός Daqubang στην ανατολική Κίνα έχει παρατηρηθεί να έχει αποχρώσεις του κόκκινου, πορτοκαλί ή πράσινου ως αποτέλεσμα της βιομηχανικής ρύπανσης.
11. Νεκρά Θάλασσα στο ηλιοβασίλεμα
Δεν έχετε ξαναδεί τέτοια νερά

Η εξαιρετικά υψηλή περιεκτικότητα σε ανόργανα άλατα της Νεκράς Θάλασσας, η οποία χωρίζει την Ιορδανία και τη Δυτική Όχθη, δίνει στο νερό μια σουρεαλιστική παχύρρευστη λάμψη, δημιουργώντας ενδιαφέροντα εφέ στο ηλιοβασίλεμα.
12. Μπανιέρα του Διαβόλου, Waiotapu, Νέα Ζηλανδία
Δεν έχετε ξαναδεί τέτοια νερά

Βρίσκεται στη γεωθερμική περιοχή Waiotapu του Βορείου Νησιού. Η μπανιέρα του Διαβόλου παίρνει το χρώμα της από απορροές πετρωμάτων από τις γειτονικές Πηγές Σαμπάνιας.
13. Lac Rose, Σενεγάλη
Δεν έχετε ξαναδεί τέτοια νερά

Τα φύκια στα νερά της λίμνης βορειοανατολικά του Ντακάρ παράγουν μια κόκκινη χρωστική ουσία, η οποία είναι πιο έντονη κατά τη διάρκεια της ξηρής περιόδου (Δεκέμβριος-Απρίλιος).
14. Skradinski Buk, Κροατία
Δεν έχετε ξαναδεί τέτοια νερά

Το εθνικό πάρκο Krka είναι μια άλλη προστατευόμενη περιοχή στη Κροατία, όπου η θαλάσσια ζωή της κλέβει την παράσταση. Το Skradinski Buk είναι η ονομασία του συνόλου των λιμνών και των καταρρακτών που διαθέτει.
15. Κόκκινη παλίρροια στο Half Moon Bay, Καλιφόρνια
Δεν έχετε ξαναδεί τέτοια νερά

Η άνθιση φυκιών που προκαλεί κόκκινη παλίρροια μπορεί να συμβεί φυσικά, αλλά είναι επίσης το αποτέλεσμα της παράκτιας ρύπανσης από γεωργικές απορροές και άλλες πηγές.
 http://www.enorion.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου